Spotify voor Android verwijdert de startschermwidget en bereidt Automix voor op afspeellijsten

Spotify voor Android is een van de voorkeursopties voor muziekstreaming voor veel gebruikers en biedt gezonde concurrentie aan internationale diensten zoals YouTube Music en Apple Music en diensten zoals JioSaavn in India.
In het licht van de niet-aflatende concurrentie, is het een no-brainer dat al deze diensten functies blijven toevoegen die bestaande gebruikers zouden behouden en meer van de nieuwe binnen zouden halen.
Nu bereidt Spotify de uitrol van de Automix-functie voor afspeellijsten voor, in de hoop zijn bestaande gebruikers tevreden te houden.
Maar in één adem heeft Spotify ook de homescreeen-widget verwijderd uit zijn Android-app, die niet intuïtief lijkt voor het algemene doel.
Een APK teardown kan vaak functies voorspellen die in een toekomstige update van een applicatie kunnen aankomen, maar het is mogelijk dat een van de functies die we hier noemen het in een toekomstige release niet haalt.
Dit komt omdat deze functies momenteel niet zijn geïmplementeerd in de live build en op elk gewenst moment door Google kunnen worden opgehaald in een toekomstige build.
De nieuwste versie van Spotify voor Android bevat tekenreeksen die suggereren dat de service de Automix-functie voor een breder publiek wil uitrollen: Vloeiende overgangen tussen nummers in een afspeellijst toestaan.
Automix Zoals de beschrijving al aangeeft, wil Automix vloeiendere overgangen tussen de nummers in een afspeellijst mogelijk maken.
Volgens Digital Music News brengt automix je van het einde van het ene nummer naar een geschikte plek in het midden van een ander nummer, met als doel een soepele en naadloze overgang te creëren.
Het werkt in de afspeellijsten van Spotify en je moet de mix in willekeurige volgorde instellen.
Hoewel dit goed nieuws is voor veel gebruikers, is het geen goed nieuws dat de update ook de widget startscherm uit de Android-app verwijdert.
Widgets staan al enkele jaren niet meer in de schijnwerpers van Google, maar dat betekent niet dat ze niet langer worden gebruikt.
Mensen gebruiken ze nog steeds, en een homescreen-widget voor een muziekspeler is een van de betere use cases voor Android-widgets.
Volgens 9to5Google kunnen gebruikers met Spotify voor Android v8.5 niet langer een widget toevoegen.
Als u de widget al had geplaatst, blijft deze aanwezig, maar in een niet-functionele status.
Spotify heeft bevestigd dat de wijziging opzettelijk is en rechtvaardigt de verwijdering met de redenering dat afspeelmeldingen hetzelfde resultaat opleveren, maar vergeet dat de melding kan worden weggevaagd wanneer de muziek een tijdje is onderbroken.
Spotify: ontdek nieuwe muziek, podcasts en liedjes (gratis, Google Play) → Dankzij PNF Software voor het verstrekken van een licentie voor het gebruik van JEB Decompiler, een professionele reverse engineering tool voor Android-applicaties.
Het bericht Spotify voor Android laat de homescreen-widget vallen en bereidt zich voor op het uitrollen van Automix voor afspeellijsten verscheen eerst op xda-ontwikkelaars.