SingleFile draait uit Pioneer Square Labs en haalt $ 3,3 miljoen op om nalevingsaanvragen te automatiseren

Het proces waarmee bedrijven compliant blijven, is de afgelopen eeuw niet veel veranderd.
Nu zegt een startup in Seattle dat het een meer geautomatiseerde en efficiënte manier heeft bedacht voor bedrijven om ervoor te zorgen dat ze een goede reputatie behouden met nationale en lokale voorschriften.
De nieuwste spin-out van startupstudio Pioneer Square Labs in Seattle heet SingleFile Technologies, een startup voor 3 personen die vandaag een seed-investeringsronde van $ 3,3 miljoen heeft aangekondigd.
Foundry Group leidde de ronde, inclusief deelname van PSL Ventures – de venture arm van PSL – en vijf grote nationale advocatenkantoren: Cooley, DLA Piper, Fenwick & West, Perkins Coie en Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.
De steun van deze bedrijven is een belangrijke vertrouwensstem in SingleFile, dat bedoeld is om het leven voor paralegals en uiteindelijk de bedrijven die regelmatig nalevingsformulieren moeten indienen, gemakkelijker te maken.
Elk bedrijf, LLC of partnerschap moet een geregistreerde agent hebben in de staat waar het is opgericht en waar het zaken doet.
Traditioneel zoeken ze hulp van advocatenkantoren, die gevestigde bedrijven zoals CT Corporation gebruiken om het proces te voltooien.
"Het is een echt frictiepunt om een bedrijf in bedrijf te krijgen", zegt Sean Flynn, een voormalig advocaat die SingleFile als CEO leidt.
SingleFile heeft nog geen betalende klanten, maar is van plan zijn software aan advocatenkantoren te geven, waardoor bedrijven met het product worden opgezet en als channel partners optreden.
Zodra de eerste onboarding is voltooid, is het de bedoeling om die bedrijven aan te trekken als betalende SingleFile-klanten.
Flynn zei dat advocatenkantoren er niet van houden hoeveel tijd hun paralegals besteden aan het helpen van klanten met compliance-gerelateerde activiteiten.
"Het advocatenkantoor start het proces en biedt vaak een leidende rol, maar het is een gebied van doorlopend werk dat de bedrijven proberen weg te krijgen van," zei Flynn.
SingleFile is van plan om uit te breiden naar andere gebieden van nalevingsaanvragen, zoals verlenging van bedrijfslicenties, aan werknemers gerelateerde archieven en franchise van de staat, accijnzen en belastingen gebruiken.
Flynn was laatstelijk een leidinggevende bij informatie- en gegevensprovider ProQuest en bracht ook tijd door bij LexisNexis als senior director.
Hij wordt vergezeld door mede-oprichter Matt Woodward, die voorheen bijna vijf jaar CTO was bij RealSelf in Seattle.
De derde medewerker van het bedrijf is Barbara Lee, een voormalige paralegal van het bedrijf.
SingleFile is van plan het personeelsbestand het komende jaar uit te breiden tot ongeveer een dozijn mensen.
Het is een van de vele recente spin-outs van PSL, die in 2015 werd gelanceerd en een uniek innovatiemodel gebruikt om nieuwe ideeën snel te testen en te valideren voordat een uitvoerend team wordt aangeworven om een spin-offbedrijf op te bouwen.
Recente spin-outs zijn onder meer podcast-inkomstenplatform Glow en commercieel onroerend goed markeren opstarten Opmerkelijk.
Een andere nieuwe juridische tech-startup gevestigd in Seattle, Lexion, haalde vorige maand zijn eigen seed-fonds op.
De spin-out van Allen Institute helpt bedrijven bij het beheren van hun juridische contracten; het heeft ook steun van Wilson Sonsini Goodrich en Rosati.