Probeer het nieuwe WhatsApp-vingerafdrukslot! (Foto's)

WhatsApp beta 2.19.221 heeft een nieuwe functie genaamd "fingerprint lock" of fingerprint lock als u de voorkeur geeft aan het Engelse geluid.
Als uw smartphone een vingerafdruklezer heeft en u tenminste Android Marshmallow hebt, kunt u vanaf vandaag de toegang tot WhatsApp voorkomen aan iedereen die uw vingerafdruk niet heeft.
Maar wees voorzichtig, zelfs als je het slot met vingerafdruk inschakelt, kun je nog steeds reageren op spraakoproepen of berichten rechtstreeks vanuit meldingen, omdat het slot alleen van toepassing is wanneer je de WhatsApp-app probeert te openen.
U kunt echter beslissen of u de inhoud van de meldingen wilt weergeven, dwz de afzender en de tekst van het bericht.
Als u deze gegevens verbergt, kan niemand uw gesprekken op enigerlei wijze lezen, zelfs niet als ze toegang hebben tot uw smartphone.
Je kunt ook beslissen wanneer je WhatsApp vergrendelt nadat je het hebt gesloten: onmiddellijk, na 1 minuut of een half uur.
Jammer dat het niet mogelijk is om een waarde naar keuze van de gebruiker in te stellen, maar er zijn alleen deze drie opties.
De eerste, de veiligste, is een beetje zeuren, omdat je elke keer dat je de app start moet inloggen.
Een minuut is nog steeds een beetje kort en een half uur is veel.
De middelste optie, of 15 minuten, wordt momenteel alleen op iOS geïmplementeerd, maar het is jammer dat op de iPhone het vingerafdrukslot nog steeds wordt getest, dus in ieder geval kunnen zelfs de gebruikers van de appel het voorlopig niet gebruiken.
Om de vingerafdrukvergrendeling te activeren, moet je naar de WhatsApp-instellingen gaan onder Account -> Privacy en naar beneden scrollen naar de homonieme optie.
Uiteraard heeft u WhatsApp bèta 2.19.221 nodig: meld u hier aan voor de bèta, of download de apk rechtstreeks en installeer deze handmatig (hier vindt u onze gids in het Italiaans, voor het geval u niet wist hoe u dit moest doen).