Microsoft-CEO Satya Nadella en andere technische leiders van Seattle sluiten zich aan bij de nieuwe Sounders-voetbalgroep

Tech neemt voetbal over in Seattle.
Een groep huidige en voormalige technologie-executives uit de omgeving van Seattle – waaronder Satya Nadella, CEO van Microsoft – sluiten zich aan bij een vernieuwde eigendomsgroep van Sounders FC, kondigde de club dinsdag aan.
Er zijn 11 families, allemaal met Seattle-roots, die hun dollars achter de professionele voetbalfranchise van de stad zetten, waaronder: Nadella en zijn vrouw Anu Nadella Voormalig Microsoft-executive en huidige Madrona Venture Group-partner Terry Myerson en zijn vrouw Katie Myerson Microsoft CFO Amy Hood en haar echtgenoot Max Kleinman Microsoft Corporate Vice President van Ervaringen en Apparaten Joe Belfiore en zijn vrouw Kristina Belfiore Voormalig Microsoft senior exec en huidige Madrona Venture Group Managing Director Soma Somasegar en vrouw Akila Somasegar Twilio Chief Product Officer en voormalig Amazon / Google / Microsoft executive Chee Chew en zijn vrouw Christine Chew Voormalig Pandora en aQuantive CEO Brian McAndrews en zijn vrouw Elise Holschuh De groep omvat ook Seahawks star quarterback Russell WIlson en zijn vrouw, muziekster Ciara, samen met Seattle hiphoplegende Macklemore en zijn vrouw Tricia Davis.
FOX Sports exec David Nathanson en zijn vrouw Sabina Nathanson komen ook op als investeerders, evenals voormalige SoftBank en Goldman Sachs exec Mark Agne en zijn vrouw Tomoko.
Sounders FC meerderheidseigenaar Adrian Hanauer, een jarenlange tech-investeerder en ondernemer in Seattle, zal zijn investering in de club verhogen als onderdeel van de nieuwe op Seattle gerichte eigendomsgroep.
Drew Carey en Jody Allen, de zus van wijlen Paul Allen, zullen doorgaan als investeerders, terwijl oprichter Joe Roth zal vertrekken.
Bestaande investeerders Paul Barry en Lenore Hanauer blijven ook aan boord.
"Vandaag beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Seattle Sounders FC, deze trotse club die zoveel voor zoveel mensen betekent," zei Hanauer in een verklaring.
“We verdubbelen deze gemeenschap en laten onze lokale wortels nog dieper groeien.
Sounders FC werd hier in Seattle geboren en al meer dan 40 jaar heeft de club een betekenisvolle erfenis gesmeed die diep en verreikend is.
Het nieuws van vandaag is een bewijs van wat onze gemeenschap heeft bereikt, aangezien 11 nieuwe families zich bij de bredere Sounders-familie hebben aangesloten als fans en stewards van onze club hebben geïnvesteerd.
”Deze club is van ons, Seattle.
Mijne.Jouw.Alle van ons.
We zijn trots om de groei van onze #SoundersFamily aan te kondigen ➡️ https://t.co/Qf1VIWxXol pic.twitter.com/Ond9NknBiv – Seattle Sounders FC (@SoundersFC) 13 augustus 2019 Myerson, een oude Microsoft-manager die het meest recent leidde de Windows and Devices Group, was de "drijvende kracht" achter de nieuwe groep.
"Mijn familie houdt van de Sounders en kon zich niet voorstellen dat ze buiten Seattle zouden zijn," vertelde Myerson dinsdag aan GeekWire.
Myerson heeft de reis van het werven van zijn voormalige Microsoft-collega's en anderen uit de technische gemeenschap van Seattle in een LinkedIn-post gedetailleerd beschreven.
"Ik ben vereerd om nu deel uit te maken van deze club, met zijn grote erfgoed en zoveel toekomstpotentieel als een pijler van onze geweldige stad Seattle," schreef Myerson.
“Voetbal heeft ons allemaal zoveel te bieden – lessen in teamwerk, doorzettingsvermogen en hard werken – en de mogelijkheid voor jongens en meisjes, hele gezinnen en vrienden om samen te komen in alle lagen van het leven en over generaties.
Ik kijk uit naar de dag dat we ons volgende kampioenschap naar Seattle brengen en onze hele community in Seattle samenbrengen voor een gedeeld moment van trots en feest.
”Somasegar zei dat de nieuwe eigenaren allemaal dezelfde rode draad hebben: een passie voor de community in Seattle.
"We wilden meer doen en ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat de Sounders een organisatie in Seattle zijn die in Seattle is en door Seattle wordt gerund," vertelde hij GeekWire in een telefonisch interview.
Hanauer spreekt later vanmiddag op een media-evenement – blijf op de hoogte voor meer op GeekWire.
Dit is niet de eerste Microsoft-Sounders-verbinding.
De in Redmond, Washington gevestigde tech-gigant – via de Xbox-arm – was de jerseysponsor van het team sinds het debuut van de club in 2009, tot eerder dit jaar toen de in Seattle gevestigde online retailer Zulily de sponsorrechten overnam.
Voetbal.
Fútbol.
We houden van ze allebei! @ciara en ik zijn enthousiast om aan te kondigen dat we Teameigenaren zijn van de Seattle @SoundersFC, een van de beste voetbalfranchises ter wereld! We kunnen niet wachten tot onze kinderen opgroeien met voetbal! Familie is alles! #SoundersIsFamily ⚽️💚💙 pic.twitter.com/LbOCt7WI5i – Russell Wilson (@DangeRussWilson) 13 augustus 2019