Japanse automotive powerhouse Denso opent R&D R&D kantoor in de buurt van Amazon HQ

Denso is de nieuwste wereldwijde macht om zijn vlag in Seattle te planten.
Het Japanse autobedrijf, dat componenten en technologie voor alle soorten voertuigen maakt, opende een onderzoeks- en ontwikkelingskantoor aan 2033 Sixth Ave.
in Seattle, tegenover de campus van Amazon.
Het bedrijf zei dat het zal samenwerken met de technologiebedrijven en universiteiten in de regio om cloud computing-technologie, autonome rijmogelijkheden en mobiliteitssoftware te ontwikkelen.
"Ons Seattle Innovation Lab zal een sleutelrol spelen bij het vormgeven van de technologie van Denso voor huidige en nieuwe klanten, regionaal en over de hele wereld," zei Kenichiro Ito, CEO van het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor van Denso in een verklaring.
"Terwijl we blijven innoveren in opkomende gebieden, veranderen we wat mogelijk is voor de toekomst van transport en mobiliteit en zetten we de koers uit hoe we dit bereiken." Eerder dit jaar werkte Denso samen met Toyota en SoftBank Vision Fund om te investeren $ 1 miljard in de autonome rij-eenheid van Uber.
Denso zei dat het 211 faciliteiten heeft in 35 landen met meer dan 170.000 werknemers.
Het Amerikaanse hoofdkantoor is gevestigd in Southfield Mich., In de buurt van Detroit, en het heeft meer dan 23.000 werknemers in 31 vestigingen in de VS en Canada.
Naast Seattle heeft Denso Noord-Amerikaanse R & D-hubs in San Francisco en Montreal.
Denso leverde $ 48,3 miljard omzet op voor het jaar eindigend op 31 maart en $ 2,8 miljard omzet.
Het bedrijf zei dat het ongeveer 9,3 procent van de wereldwijde omzet aan R&D besteedde, of ongeveer $ 4,5 miljard.
Het Puget Sound Business Journal zag voor het eerst het nieuwe kantoor van Denso Seattle, dat in juli werd geopend.